tiistai 9. kesäkuuta 2015


 
                                               EUROVIISUT
 
 
Eurovision 60-vuotisjuhlavuoden laulukilpailut järjestettiin tänä vuonna Wien´issä, Itävallassa.

Suomen edustajaksi valittiin Pertti Kurikan nimipäivät -yhtyeen kappale Aina mun pitää. Se oli myös monen toimarilaisen mielestä kaikkien maiden ehdokkaista paras. Pertti Kurikan nimipäiviä kannustettiin kovasti. Pettymys oli suuri kun yhtye ei päässytkään varsinaiseen loppukilpailuun.

Tässä Toimarin valmisteluja Euroviisukisoja varten. Taina tekee PKN -julistetta yhtyeen kannustamiseksi. 

Kuvien liimaus julisteeseen.


Kirjaimet PKN kirjailtiin ompelupistoilla.
 


Valmis juliste.
 

Paula kertoo, että ”suosikkini oli Aina mun pitää, koska se oli ainut suomalainen, ja se on varmaan osa sitä elämää. - Muista laulujen sanoista en saanut selvää.”

Erika puolestaan sanoo, että ”mä tykkään ainoastaan Robinin biiseistä enemmän.”


Äänestyksen perusteella euroviisujen suosikkikappaleet tulivat tänä vuonna Ruotsista, Venäjältä, ja Italiasta. Kilpailu näiden kolmen maan välillä oli pitkään tasaväkinen ja jännittävä. Lopulta Ruotsi alkoi varmistua voittajaksi jo ennen kuin kaikkien maiden äänestystuloksia oli ehditty julkaista. Ruotsin voittokappaleen Heroes esitti Måns Zelmerlöw.

”Varsinaisista kilpailukappaleista suosikkini oli Ruotsin esitys, mikä sitten voittikin, sanoo Miksu.  ”Laulaja oli hyvä, ja laulu oli myös hyvä; se kertoi jostain demoneista, ” hän vielä lisää.
 
 
Jutun toimitti Ruusulan ryhmä.

Toimari

 Tämä on toimintakeskus eli toimari joka sijaitsee sastamalassa aarnontiellä, Täällä on paljon vilinää, sutinaa hulinaa ja vilskettä. Täällä...